Gevorderde improvisatie games

Hier even een kort overzicht van een aantal gevorderde improvisatiespelvormen /theatersport games, die zoal bij Theatersport Den Haag gespeeld worden. Mocht je een game missen, stuur me dan even een mailtje :)

Gevorderde improvisatie games

Handjes door v2

Bij deze versie van de handjes door, hebben we een scene, waarbij 1 persoon nieuwe handen krijgt. Deze handen hebben een taak, zodat de scene wat meer lading krijgt.

Spacejump

We jumpen door vier verschillende locaties en dan weer terug. Spelers zorgen voor mooie handelingen en bewegingen, waardoor ze moeten verklaren waarom op de nieuwe locatie in bepaalde houding staan.

Emotionele switch

2/4 spelers. Via publiek/pilaren/briefjes/vakken krijgen de spelers nieuwe emoties gedurende de scene. Ze spelen de emotie uit en mogen dan weer normaal verder spelen.

Blinde cluedo

Beroep, locatie, moordwapen. De geblindoekte spelers geven elkaar om de beurt deze drie elementen door. Belangrijk is dat er veel met geluid gewerkt wordt. Zodra je een geluid hoort, neem je het over en integreer je het in je eigen scene. Aan het eind van de game zien we hoe deze elementen zijn doorgekomen.

Het bankje

3 spelers zitten op een ‘bankje’. De eerste heeft een verlangen, de ander een hobby en de derde een beroep. Ze mijmeren in zichzelf over het onderwerp. Zodra een speler een zin of woord hoort, waar hij mee kan associëren, gaat deze speler verder met zijn verhaal.

Movie Director

Een regisseur wordt geïnterviewd door een tv presentator over zijn nieuwste film. Input publiek: titel. 2 spelers spelen diverse scènes uit de film uit. De regisseur/presentator kunnen scènes stop zetten en beïnvloeden.

Iets anders 

Scène, waarbij iemand langs de kant één of meerdere keren "Iets anders!" roept. De speler moet dan zijn net uitgesproken zin vergeten en een nieuwe zeggen. De speler aan de kant mag net zolang "Iets anders!" roepen, tot hij denkt, dat het gegeven goed genoeg is voor de scène. De bedoeling is om hiermee tot gekke associaties te komen.

4 stoelen

De spelers zitten op 4 stoelen. Elke keer als de bel klinkt staan er 1,2,3 of 4 personen op. Afhankelijk van of je met dezelfde speler(s) op staat, ben je hetzelfde karakter (op een ander moment in tijd). Mocht je met een nieuwe variatie van spelers zijn, dan kun je een nieuw karakter spelen.

Scene met briefjes

Spelers zetten een scene neer (wie wat waar) maar pakken regelmatig een briefje van de grond. Van tevoren (bv in pauze) is door het publiek op elk briefje een zin geschreven. Als speler pak je een briefje en zeg meteen wat erop staat, alsof het in je scene hoort. Daarna speel je weer verder.

Dating show

1 speler op date stelt telkens vragen aan de kandidaten. Dat zijn een bn-er, historisch figuur, stripfiguur of filmster oid. Daag kandidaten uit  met scherpe vragen (maak n gedicht of lied voor me). Kandidaten bouwen de spanning op.

Toeter/Bel

2 personen (die bij elkaar horen) uit het publiek wordt gevraagd naar een leuk verhaal. Dit verhaal gaan we met 2 spelers uitspelen. De 2 personen uit het publiek mogen met de toeter en bel de scene bijsturen.

Maffia game

De maffialeden uit deze familie in deze game krijgen onenigheid. Aan de hand van een geheim codewoord proberen ze hun partner in crime te waarschuwen, zodat de afrekening plaats kan vinden. Maar wie hoort bij wie?

Pavlov

Twee spelers hebben een pavlov reactie op elkaar.

IKEA

Een verhaal waar op basis van de letters van IKEA steeds een andere wending aan wordt gegeven

't Plenkske

Vier spelers op een klein plankje vertellen een spannend verhaal.

Vloer op scenario

Een mooie setting wordt neergezet, waarin 2 spelers gaan ontdekken hoe het afloopt.

Het geweten

In deze game, krijgen 2 spelers allebei een geweten (gespeeld door een andere speler). Deze spelers verwoorden wat er eigenlijk gedacht wordt.

Swith & change

Bij deze scene worden 2 spelers steeds omgewisseld. Dus vier spelers spelen omstebeurt 2 rollen. Hierbij gaan ze steeds heftiger door. 

Op en af

Vier spelers gaan op én af met een eigen woord. Dit woord mogen ze zelf niet zeggen, maar als ze het horen, geven ze een reden, waarom ze aflopen en ze komen de scene weer in, als hun woord weer wordt gebruikt. 

Staan/Zitten/Bukken

Drie spelers spelen een mooie scene, terwijl er altijd 1 persoon zit, 1 persoon staat en 1 persoon bukt/gehurkt is.

Vragenvuurtje/Persconferentie

1 persoon heeft iets byzonders gedaan. Hij of zij weet niet wat het is, maar gaat sterke verhalen vertellen, geïnspireerd op de vragen van de interviewers.

Saga

Twee personen vertellen een saga (een overgeleverde volksvertelling), waarin we zien hoe een natuurverschijnsel wordt verklaard. Dit wordt live weergegeven door een paar andere spelers.