Blog Hanneke

Op 11 april 2017 ontving ik deze mooie geschreven tekst van Hanneke van der Velde:

Het afgelopen weekend ben ik gepromoveerd naar “ freudiaans orakel…….”

Vorig jaar maakte ik kennis met theatersport. Op een mooie zaterdag volgde ik een workshop improvisatietheater. Deze kennismaking smaakte naar meer. En zo gaf ik me op voor een cursus van 12 weken. En passant gaf ik ook mijn 16-jarige dochter op. Vanwege haar examenjaar vond ik dat ze wel wat ontspanning kon gebruiken. Zij had al wat “podiumervaring” binnen een musical groep maar dat was al een paar jaar geleden. Onder protest ging ze de eerste avond mee. Stuiterend van enthousiasme kwam ze die avond thuis.

Stel je voor een combinatie van “de Lama’s” en “de grote improvisatieshow”. 
We maakten kennis met energizers en games. En allerlei andere spelvormen waarbij we elkaar (beter) leerden kennen, leerden om vooral niet na te denken, leerden om vooral wel veel fouten te maken, te associëren, wat jabberen is en nog veel meer.

De avonden waren workshops op zich en elke avond was een feestje. Zelden heb ik zo gelachen, emoties leren uitbeelden, over de grond gerold voor “het wereldkampioenshap slow-motion kangeroe kleien”. Zelden ben ik zo uitgedaagd en heb ik zo gelachen. Werkelijk tranen gelachen. Enorm veel geleerd, vooral niet vooraf te gaan bedenken wat je gaat doen, want tegen de tijd dat het jouw beurt is, is de scene al een heel ander kant op gegaan.

Afgelopen zaterdag was de avond van de presentatie van onze basisgroep. En wat hebben we het leuk gehad. Zelfs degene die vooraf overtuigd was dat ze alleen naar ons zou komen kijken maar vooral niet het podium op zou gaan straalde in improvisatie. Het was ontzettend leuk, iedereen was op zijn of haar best.

Theaterimprovisatie wordt in Den Haag verzorgd door: Theatersport Den Haag. In september en januari starten er nieuwe basiscursussen! Maar ook voor een teambuildingsworkshop, of improvisatieworkshop, vrijgezellenfeestje of kinderfeestje kun je er terecht.

Ik ga in september zeker door met de vervolg training. Niet alleen omdat het leuk is, in mijn werk als coach/trainer en hr adviseur zal ik de geleerde technieken ook kunnen gebruiken.